Service/power

Het woord service-dom heeft een vieze bijsmaak. Het slaat op dominanten die doen wat de sub/bottom/maso/… van ze vraagt, die gewoon braaf de scene uitspelen waarvan de sub droomt, waarbij de controle ultimo bij de sub ligt. Een piepje van een stopwoord, en de service-dom neemt gas terug, hard werkend terwijl de sub ligt te genieten van wat er wordt opgediend.

Maar dit is een karikatuur; ik heb volgens mij nog nooit een dergelijke dom in het wild gespot. En ik hoor nooit verhalen van mensen die ze kennen.

De reden dat een sub en een dom bij elkaar komen, is omdat ze iets van elkaar willen. Ook als de sub de diepe behoefte heeft om te dienen, is dat een behoefte. Een die de dominant kan vervullen. Als de sub serieus het idee heeft dat hij/zij bedoeld is, geschapen is, het enkel verdient om te dienen/lijden/watdanook… dan geeft de dominant daar een mogelijkheid toe.

Zo bezien heeft elke vorm van dominantie een aspect van het dienen van het belang van de sub, tenzij je een echte non-consensual slaaf ritselt (hetgeen niet helemaal binnen het onderwerp van dit blog past). Natuurlijk krijgt de dom daar een vervulling van zijn/haar behoeftes voor terug, althans, dat neem ik aan. Waarom spelen met iemand waar je niet vrolijk van wordt?

Nou is dat vrolijk worden, zeker in het geval van de sub, ook relatief; van het kijken van een droevige film word je niet vrolijk. Toch onderga je het kijken van de film vrijwillig en is de ervaring ervan iets, waar je met plezier op terugkijkt.

Maar hoe zit het met het omgekeerde? Een sub die een dominant zijn/haar onderwerping gunt? Je kunt het niet afdwingen, je kunt het hooguit verdienen. Een dom die in het begin niet neemt wat hij wilt, maar accepteert wat de sub geeft. Dat is ook een taboe, je bent ook geen echte sub enzovoorts als je verleid moet worden om te subben. Maar ik denk dat het een net zo bewonderenswaardige houding in een sub is om zich niet door arrogantie, fysieke kracht of andere on-subtiele uitingen van ‘natuurlijke dominantie’* te laten verleiden, als het voor een dom bewonderenswaardig is als hij zich niet laat verleiden tot een spel door iemand die niks anders te bieden heeft dan een wens om geslagen, vernederd en/of gedomineerd te worden op een exact voorgeschreven manier.

Ik ben als dom trots als ik iemand een sensationele ervaring kan geven, zonder dat ik daarbij een minutieus opgesteld scenario wil volgen. Je zoekt wat je gemeen hebt, en daar maak je wat van. En wat subben betreft, soms wou ik dat ik zo sterk kon zijn, dat ik het geen probleem zou vinden iemand boven me te hebben staan.

*~*~*

*tuurlijk, wees een lekkere botte dom als dat jouw stijl is, en val daarop als dat jouw kink is. Het hoeft alleen niet de enige legitieme stijl/kink te zijn.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s